Het verhaal van Frederike

Frederike, Projectcoördinator

Dankzij dit project leerde ik de organisatie in een hogere versnelling kennen.

Sinds januari werk ik als projectcoördinator voor onze Supply Chain Development afdeling. We werken hier aan grote projecten, die onze gehele Supply Chain raken, zoals bijvoorbeeld de verbouwing van ons eFulfilment center in Ede.
Als projectcoördinator doe ik veel analyses en maak ik verbetervoorstellen

Dankzij dit project leerde ik de organisatie in een hogere versnelling kennen

Eén van mijn eerste projecten was de Energy Challenge, wat vanaf dag 1 leuk was! Maar omdat ik net nieuw was binnen de organisatie, was het ook uitdagend. Ik kende nog niemand, maar dat veranderde snel, omdat ik een heleboel mensen uit verschillende divisies moest leren kennen om dit project tot een succes te maken! De Energy Challenge was een samenwerking met de Provincie Gelderland. Het doel was om een (of meerdere) oplossingen te verkrijgen om CO2 verder te reduceren. Én belangrijk dat deze oplossing ook op te schalen is en ook bij andere bedrijven toe te passen is.

Maatschappelijk betrokken zijn vind ik belangrijk, dus dit project paste me eigenlijk perfect!

Ik ben zelf lid geweest van JCI (Junior Chamber International) en draag graag bij aan de maatschappij. Dit was in mijn sollicitatiegesprek naar voren gekomen. Dat heeft mogelijk wel bijgedragen aan de keuze om mij in te zetten op dit project.
Ik was het aanspreekpunt voor onze interne en externe stakeholders.  Daarnaast was ik verantwoordelijk voor alle faciliteiten en randvoorwaarden om de Challenge tot een succes te maken!

“En toen kwam Corona”

Toen stonden we wel even voor een uitdaging! Het bracht onzekerheid of het event wel door kon gaan, dus we hebben in eerste instantie het live-event uitgesteld. Maar toen bleek dat de situatie waarin we zaten één met een langdurig karakter zou zijn, hebben we onze opties opnieuw bekeken.
Uiteindelijk hebben we gekozen om het event in een digitale variant te laten plaatsvinden. Wat een totaal andere lading aan het event gaf. Dus ik ben echt even op ontdekkingsreis gegaan om de nieuwe vorm goed in te kunnen kleden.

En dat is gelukt! Ik kijk terug op een zeer geslaagd event. Enerzijds omdat we met een professionele digitale studio opzet nog steeds een volwaardig event hebben kunnen neerzetten. En anderzijds omdat er meerdere écht goede ideeën zijn gepitcht, waar zowel wij, als andere bedrijven iets aan kunnen hebben. Dat is voor mij het maximale resultaat!

Frederike is 42 jaar, co-ouder van 2 kinderen en woont in Grave. Haar allereerste bijbaan was in de logistiek en hoewel ze een uitstapje heeft gemaakt naar andere sectoren, is ze blij dat ze enkele jaren geleden heel bewust weer in de logistieke sector is gaan werken. Ze is buiten het werk vaak te vinden bij de hockeyclub, waar ze barhoofd is.

Bekijk de A.S. Watson Challenge Aftermovie

Ook werken bij Supply Chain & eFulfilment?

Lees het volgende verhaal!