Het verhaal van Linde

Facility Coördinator

Ik voel mij helemaal thuis in de no-nonsense mentaliteit van A.S. Watson

Onze afdeling Facilities wordt sinds 2 jaar versterkt door collega Linde. Zij werkt als Facility Coördinator en is daarbij verantwoordelijk voor alle facilitaire zaken op het hoofdkantoor in Renswoude en het kantoor in Utrecht. Ze vertelt je graag over haar ervaringen binnen A.S. Watson.

Net afgestudeerd en vrijwel direct aan de slag bij A.S. Watson

Tijdens de zwangerschap van mijn 3e kindje ben ik afgestudeerd voor mijn studie HBO Facility Management. Toen mijn baby nog geen 3 weken oud was werd ik benaderd om mijn interesse te polsen voor de functie van Facility Coördinator. Vanaf dat moment is het snel gegaan en binnen een paar weken kon ik een contract tekenen! Inmiddels werk ik er alweer ruim 2 jaar met veel plezier.

Wat mijn functie inhoudt

In mijn functie als Facility Coördinator ben ik verantwoordelijk voor alle facilitaire zaken op het kantoor in Renswoude en het kantoor in Utrecht. Denk hierbij aan alle ondersteunende zaken in een gebouw. Eigenlijk alles om je heen op kantoor denk aan; je stoel, je bureau, de kantoorindeling, de pantry’s, verlichting, klimaatsysteem, de liften, schoonmaak, catering, receptie, vergaderservice, postzaken, kantoorartikelen, afval, tuin en straat, de veiligheid, BHV, facilitaire ondersteuning bij evenementen maar zelfs de stenen van het gebouw zelf. Ik doe dit samen met zes collega’s en daarnaast stuur ik zo’n 50 externe partijen aan om te zorgen voor een prettige en veilige werkomgeving.

Samen kom je altijd verder!

Het leuke aan mijn werk is de afwisseling, je expertisegebied is immers erg breed. Maar vooral het klantcontact en hierbij het verblijden van de klanten. Daar haal ik echt mijn energie uit. Meedenken in oplossingen, vooruit kijken, samen brainstormen hoe iets slimmer of beter kan. Het woord samen is voor mij erg belangrijk, ik ben er van overtuigd dat je samen altijd verder komt. Je houdt elkaar scherp, een ander heeft ook vaak weer frisse ideeën. En daarnaast is het ook gewoon leuker om het samen te doen, en succesjes te vieren. Ik kan met mijn enthousiasme anderen op een positieve manier meenemen in mijn ideeën en plannen, maar ik vind het ook erg leuk als een ander hier kritisch naar kijkt. Ik geniet van inhoudelijke discussies, zeker als het een nog beter resultaat oplevert. Ik hou van mijn werk en ik voel mij helemaal thuis in de no-nonsense mentaliteit van ASW.

Blijven ontwikkelen en aandacht voor jou als persoon

Ik hou ervan mijzelf uit te dagen en te blijven ontwikkelen. Hierin biedt A.S. Watson allerlei mogelijkheden. Zo kun je jaarlijks interessante cursussen doen, waarbij je niet alleen jezelf ontwikkelt maar ook leuke interne contacten opdoet. Er is echt aandacht voor jou als persoon. Zo heb ik een tijdje een mentor gehad, dit is een ervaren collega die het leuk vindt om iemand anders te helpen in allerlei ontwikkelingsvragen die er kunnen spelen. Je komt elke 6/8 weken bij elkaar en bespreekt je leerdoelen en eventueel zaken waar je tegenaan loopt.

Een grote organisatie, maar toch informeel!

Wat mij het meest verrast heeft is de onderlinge sfeer. We werken in een kantoor met zo’n 800 collega’s. Maar als je iemand op de gang tegenkomt wordt er vrijwel altijd gegroet! Je voelt je mede daardoor snel thuis in de organisatie.

Linde is 34 jaar en woont samen met haar man en 3 kinderen in de mooie wijk Enka in Ede. Daarnaast hebben ze een chaletje in de Veluwezoom waar ze in de vakanties en weekenden veel te vinden zijn. Als gezin houden ze ervan buiten te zijn, de natuur in en van gezond en lekker eten. Ook zijn ze graag onder de mensen en houden ze ervan om leuke dingen te doen met vrienden en familie. Daarnaast houdt Linde van muziek, zingen en bewegen.

Ook werken bij HR/Legal/Facilities?

Lees het volgende verhaal!