Het verhaal van Lotte

Tester E-commerce

Het afgelopen jaar heb ik al aan verschillende succesvolle projecten meegewerkt

Nadat Lotte haar hbo-diploma Communication & Multimedia Design had behaald, wist ze nog niet zo goed wat ze wilde doen. Ze nam een bijbaantje en ging voor 8 maanden naar Australië. Bij terugkomst in Nederland was het voor haar duidelijk dat ze iets met haar diploma wilde gaan doen.

De wereld van retail

Ik kwam in contact met een detacheerder welke gespecialiseerd is in kwaliteitszorg in IT. Daar heb ik een hoop geleerd op gebied van software testing. Ik mocht in verschillende organisaties en projecten meedraaien, maar na enkele jaren wilde ik op zoek naar meer vastigheid, een vast team en het werk dichter bij huis. De wereld van retail heb ik altijd erg interessant gevonden en zo ben ik bij A.S. Watson terecht gekomen. A.S. Watson kende ik al een tijdje: een goede vriendin heeft hier stage gelopen en haar moeder is manager van een Kruidvatfiliaal.

Projectmatig werken in een divers team

Bij de afdeling E-commerce test ik nu (nieuwe functionaliteiten van) verschillende systemen die de webshops van Kruidvat en Trekpleister draaiende houden en beter maken. Toen ik solliciteerde, was dat in eerste instantie voor een andere functie, maar er werd tijdens mijn sollicitatie aangegeven dat ze nog een tester zochten en dat er ruimte is om door te groeien binnen de organisatie. Ik ben nu bijna een jaar werkzaam als Tester bij A.S. Watson en heb al aan verschillende succesvolle projecten meegewerkt. Het team is divers met verschillende mensen op verschillende functies waarmee we samenwerken. Wat het werken in dit team zo leuk maakt is het projectmatig werken: met verschillende mensen samen en aan verschillende opleveringen.

We staan nooit stil!

Op de E-Commerce-afdeling staan we nooit stil: er zijn altijd klantreizen en systemen die beter, klantvriendelijker, sneller of makkelijker kunnen. Onlangs hebben we de webshop van Kruidvat België met een nieuwe BackOffice (achterkant van de online winkel) gelanceerd. Voor de klant veranderde er weinig, maar voor ons was het een grote verbetering welke een hoop bloed, zweet en tranen heeft gekost. Daarnaast hebben we afgelopen voorjaar Verkorte Registratie live gezet. Hierdoor kunnen klanten in de winkel door middel van een (of op een andere) plek snel zich binnen 1 minuut registreren als vriend van de Voordeelclub om zo van nóg meer voordeel te kunnen profiteren die alleen voor vrienden van de Voordeelclub geldig is.


Lotte werkt sinds 1 januari 2021 bij A.S. Watson. Ze is opgegroeid op de boerderij bij haar ouders in Putten en heeft in 2018 het dorpsleven ingeruild voor de stad Amersfoort. In haar vrije tijd kijkt ze graag een potje voetbal of een Formule 1-race. Daarnaast heeft ze sinds een paar jaar groene vingers ontwikkeld en staat haar appartement vol met tropische kamerplanten. In die jungle woont ze samen met haar katten Joep en Marley.

Ook werken bij E-commerce?

Lees het volgende verhaal!

"Wat mij uiteindelijk zeker deed weten dat ik voor deze baan wilde gaan, waren de enthousiaste verhalen van collega's."

Elise, Webdesigner