Het verhaal van Renaldo

Renaldo, Teamleider Logistiek Volume

'Wat ik erg belangrijk vind in mijn rol als Teamleider is het creëren van een veilige omgeving voor je medewerkers'.

Mijn naam is Renaldo Piroe. Per 1 november groei ik door naar de functie van Shift Manager en daarmee komt mijn mooie functie als Logistiek Teamleider op de afdeling Volume vrij.

Ik kwam met de intentie om een korte tijd van economische crisis te overbruggen

In 2009 ben ik begonnen als uitzendkracht op de afdeling Sorter als uitstapelaar. Ik kwam met de intentie om een korte periode te overbruggen bij A.S. Watson tot de economie weer aan zou trekken. Na niet al te lange tijd werd ik op de afdeling Sorter opgeleid voor een nieuwe functie;  orderverzamelaar. Ik kreeg het al heel snel naar mijn zin maakte heel veel plezier met mijn collega’s. Wat in eerste instantie voor korte periode leek te zijn werd al heel snel langere tijd (inmiddels 11 jaar).

Toen kwam de ambitie om door te groeien naar een leidinggevende positie

Na een jaar kreeg ik de ambitie om Logistiek teamleider te worden binnen onze distributiecentrum. Met de juiste begeleiding en een hoop (vervolg) tussenstappen om ervaring op te doen ben ik in 2014 teamleider geworden op de afdeling Volume.

Een uitdagende functie met veel verantwoordelijkheid

Als teamleider Volume ben je verantwoordelijk voor +/- 35 vaste medewerkers en samen met je directe collega teamleider stuur je ook nog eens een grote groep uitzendkrachten aan.
Wat mooi is in deze functie is dat je op verschillende niveaus mag communiceren. Je hebt contact met de uitzendbureaus, met de HR afdeling, de afdeling personeelsplanning. Maar natuurlijk ook met je collega teamleiders en prikkelende en stimulerende gesprekken met je eigen leidinggevende.

Je bent verantwoordelijk voor de KPI’s die gelden op de afdeling, zoals productiviteit, kwaliteit en veiligheid. Wat ik vooral belangrijk vond in mijn rol als Teamleider is het creëren van een  veilige omgeving voor je medewerkers. Deze kun je goed meetbaar maken in verzuimmanagement.
Verder houd je je ook bezig met continue verbeteren, dit geldt zowel voor onze processen maar ook zeker voor onze medewerkers; hoe help je hen nog beter te worden. Sinds kort zijn we ook actief op ons eigen interne social media platform (Watsonline). Zo hebben we een eigen groep waarin we onze medewerkers makkelijk tegelijkertijd kunnen bereiken en gaan we mee de digitalisering.  

Heb ik je enthousiast gemaakt met mijn verhaal? Solliciteer dan op de vacature van Teamleider Logistiek Volume en wie weet ben jij mijn opvolger!

Ook werken bij Supply Chain & eFulfilment?

Lees het volgende verhaal!

"Wat mij uiteindelijk zeker deed weten dat ik voor deze baan wilde gaan, waren de enthousiaste verhalen van collega's"

Elise, Webdesigner