Het verhaal van Steve

Teamleider Logistiek Volume

Kernwaarden binnen onze afdeling zijn open, eerlijk en transparant

Mijn naam is Steve Peters en vanaf december 2020 ben Teamleider Logistiek op de afdeling Volume. Ik ben de opvolger van Renaldo Piroe, die promotie heeft gemaakt naar de functie van Shift Manager. Nadat ik zijn verhaal over werken bij A.S. Watson had gelezen besloot ik om te solliciteren.  Na jaren leidinggevende posities te hebben bekleed in diverse sectoren, zoals de horeca en retail, wilde ik mijn opgedane kennis toepassen in een nieuwe tak van sport, de logistiek. Behalve dat ik mijn kennis graag wil delen binnen een nieuwe organisatie, wil ik mijzelf ook blijven ontwikkelen. Ik vind het dan ook belangrijk dat er aandacht en ruimte is voor je persoonlijke ontwikkeling binnen een organisatie.

De vrijheid om jezelf te ontwikkelen én je vrienden

In de functie van Teamleider Logistiek krijg je de vrijheid om jezelf te ontwikkelen en nog belangrijker om je vrienden te ontwikkelen. Nu klinkt vrienden wellicht wat vreemd, maar hier zit een gedachte achter. De sfeer die heerst op de afdeling Volume is een sfeer welke je ook vindt in een vriendengroep. Kernwaarden zoals open, eerlijk en transparant zijn hierin vanzelfsprekend en een positieve werkhouding is wat we steeds weer aanmoedigen op de werkvloer. Al deze ingrediënten maken dat ik nog meer geniet van mijn werk en het helpt in het succesvol doorvoeren van veranderingen.

Het team is zo divers; dat je continue schakelt tussen communicatie stijlen

De verantwoordelijkheid over een grote groep werknemers, 35 vaste medewerkers, aangevuld met een grote groep uitzendkrachten maakt de functie voor mij extra uitdagend. De samenstelling van het team is zo divers dat je steeds verschillende communicatie stijlen dient toe te passen. Om dit alles in goede banen te leiden heb je o.a. contact met de afdelingen Human Resources, de uitzendbureaus en de afdeling planning. Omdat geen dag hetzelfde is, moet je snel kunnen schakelen en goed kunnen samenwerken. Niet alleen met de eerder genoemde afdelingen, maar ook met je collega teamleiders en je leidinggevende.

Daarnaast probeer je je KPI’s te optimaliseren

Hoewel onze mensen natuurlijk ontzettend belangrijk zijn, is het zorgen voor je medewerkers niet het enige wat deze functie zo uitdagend maakt. Productiviteit, kwaliteit en veiligheid zijn voorbeelden van KPI's die behaald dienen te worden.  Door een optimale samenwerking te creëren in je team, processen te monitoren en waar nodig te verbeteren probeer je deze KPI's te optimaliseren. Als Teamleider Logistiek krijg je de tijd en vrijheid om dit naar eigen inzicht te doen.  Hierbij staan je mede teamleiders en leidinggevende altijd voor je klaar met raad en advies. Dit alles maakt de functie van Teamleider Logistiek een uitdagende functie met de mogelijkheid om jezelf én anderen te ontwikkelen.
 

Steve Peters woont in Arnhem en heeft hiervoor als restaurantmanager en als  Filiaalleider bij een grote supermarktketen gewerkt. In zijn vrije tijd gaat hij graag mountainbiken en squashen of houdt hij zich bezig met Informatica.

Ook werken bij Supply Chain & eFulfilment?

Lees het volgende verhaal!