Het verhaal van Tom

Functioneel Beheerder Supply Chain

Ondanks dat de organisatie erg groot is, zijn de lijntjes kort

Ontmoet onze collega Tom, per 1 oktober 2020 gestart als Functioneel Beheerder bij onze divisie Supply Chain. Hij vertelt over zijn start binnen onze organisatie in deze bijzondere corona tijden en wat zijn eerste indruk is.

Een bijzondere tijd voor een nieuwe baan

Per 1 oktober ben ik bij A.S. Watson Benelux gestart als Functioneel Beheerder. Ik beheer in deze functie de applicatie die we gebruiken binnen Supply Chain. Dit betekent dat ik de brug sla tussen onze logistieke operatie en IT. Van te voren weet je dat een overstap in Corona tijd gevolgen heeft voor je inwerktraject. Een nieuwe baan is in de eerste weken altijd nog een beetje zoeken, maar ik heb een persoonlijke map met inwerkprogramma en bestanden gekregen van mijn leidinggevende. De belangrijkste dingen staan hier in en we bepalen samen de stappen, maar ik ben wel zelf verantwoordelijk voor het vullen van mijn agenda. Natuurlijk zijn er door de afstand en het vele thuiswerken de nodige uitdagingen, maar iedereen doet echt op alle mogelijke manieren zijn of haar best om mij snel thuis te laten voelen.

Ons IT landschap is erg divers en veelal op maat gemaakt

De eerste weken stonden echt in het teken van kennis maken en zoveel mogelijk te weten te komen over onze systemen. Ons IT landschap is erg divers en veelal op maat gemaakt, daardoor is er veel nieuw voor mij. Maar ik merk dat ik steeds meer kan gaan bijdragen, zeker nu ik ook betrokken ben bij een project met betrekking tot ons transportsysteem.

Een open cultuur waar je je welkom voelt

Ik merk ook dat wanneer je een goed idee hebt, er ook echt een sfeer heerst waarin we deze met zijn allen zo snel mogelijk voor elkaar willen krijgen. De cultuur waarin dit gebeurd is opener, dan ik bij andere organisaties heb gezien. Onze directrice zie je geregeld aanwezig zijn op de vloer, dat heb ik ook wel anders meegemaakt. Natuurlijk is er bureaucratie, dat kan niet anders in zo’n grote organisatie. Maar ondanks de grootte van de organisatie zijn de lijntjes erg kort. Je merkt dat mensen daardoor ook lang voor deze organisatie werken! Ik heb kennis gemaakt met collega’s die al tot het spreekwoordelijke meubilair horen. Ondanks Corona voel ik me erg welkom bij A.S. Watson

Tom is geboren in Wijchen en heeft in Tilburg organisatiewetenschappen gestudeerd. Daarna heeft hij gereisd en ook in het buitenland gewerkt. Inmiddels woont hij, samen met zijn vriendin, weer in het vertrouwde Wijchen. Zodra het weer kan, gaat hij graag skiën in Oostenrijk of Frankrijk.

Ook werken bij Supply Chain & eFulfilment?

Lees het volgende verhaal!