A.S. Watson Onepager

De onepager arbeidsovereenkomst van Kruidvat, Trekpleister, ICI PARIS XL en Prijsmepper

Werkgever #1 voor bijbaners

Hoe zorgen we voor een onvergetelijk warm welkom voor onze bijbaners? En hoe zorgen we ervoor dat zelfs het lezen van een arbeidsovereenkomst, leuk kan zijn? Simpel! Door de arbeidsovereenkomst als onepager aan te bieden!  

Bij A.S. Watson Benelux - moederbedrijf achter bekende formules als Kruidvat, Trekpleister, ICI PARIS XL, Prijsmepper en Pour Vous - stelden wij onszelf in de zomer van 2021 bovenstaande vragen. Met ruim 14.000 nieuwe bijbaners per jaar zijn wij één van de grootste werkgevers in Nederland voor jong talent, scholieren en studenten, die vaak op zoek gaan naar een eerste bijbaantje en uitkomen bij één van onze formules. Hoe maken we dan onze ambitie waar om #1 werkgever voor deze doelgroep te zijn? En hoe zorgen we voor een onvergetelijk warm welkom?

Employee journey onder de loep

Denkend vanuit een optimale employee journey, gaan we de komende tijd aan de slag met het optimaliseren van de ‘moments that matter most’. We weten dat onboarding één van de belangrijkste momenten is om als werkgever het verschil te maken. Voel je je echt welkom? Kun je je identificeren met het bedrijf waar je gaat werken, spreken ze jouw taal? Vragen die bij de doelgroep spelen, zo blijkt uit de vele klankbordmomenten die we intern organiseren. En juist in die fase hebben wij, als grote retailer, een strak georganiseerd proces. Elke dag starten er veel nieuwe bijbaners bij onze formules en daarmee is het indiensttredingsproces een sterk geautomatiseerd en efficiënt proces, zonder een echt persoonlijk gevoel voor de doelgroep, laat staan dat het ‘fun’ is. Wij willen als retailer een glimlach brengen op het gezicht van onze klanten. Daarmee is het voor ons logisch dat wij die glimlach óók willen brengen op de gezichten van onze (nieuwe) medewerkers!

Tijd voor verandering!

De onepager arbeidsovereenkomst voor bijbaners

Vanaf deze week zijn wij live met de onepager arbeidsovereenkomst voor nieuwe collega’s met een bijbaan! Ruim 60% aan juridische taal is herschreven, geschrapt of bieden we op een andere, eigentijdse, digitale manier aan. De essentie is samengevat op 1 A4’tje, geschreven op een manier die passend is bij de doelgroep, vormgegeven op een leuke en hippe manier helemaal in stijl van de formule waar je gaat werken. Zo sluiten we optimaal aan bij de belevingswereld van de bijbaners!

Belangrijke informatie is altijd beschikbaar via een QR code, in je arbeidsovereenkomst kun je direct je all-in uurloon terugvinden én de map waarmee de arbeidsovereenkomst op de deurmat valt is FUN! Met de Watsgoingon (ons magazine door en voor collega’s), een eigen merk sample (want de beste ambassadeurs voor je eigen merk zijn natuurlijk onze eigen collega’s) en leuke gadgets, is het een cadeautje om te krijgen.

Warm welkom

Ondanks dat de arbeidsovereenkomst centraal verstuurd wordt, hebben onze filiaalmanagers een grote rol in het zorgen voor een warm welkom. Met een handige, leuk vormgegeven, checklist, helpen zij nieuwe collega’s met een bijbaan op weg tijdens de eerste dagen. De checklist maken zij persoonlijk voor elke nieuwe bijbaner, om zo écht te zorgen voor een persoonlijk, warm welkom. 

Met deze mooie verbetering in de employee journey zijn we werkgever #1 voor bijbaners! En er is MORE to come….