Vitaliteit

Je bent vitaal als je je goed voelt. In je lijf en in je hoofd. Dat is niet vanzelfsprekend, zeker niet in tijden van Corona. Wij bieden we je een gezonde en leuke werkomgeving. En daarbovenop krijg je hulp om gezond te blijven, om je te ontwikkelen, om de balans tussen werk en privé te bewaken en om gemotiveerd te blijven.    

Doe bijvoorbeeld mee aan webinars, aan mindfulnesscursussen en laat je helpen bij de volgende stap in je loopbaan. Verschillende specialisten staan voor je klaar. Zij helpen je de eerste stap te nemen. Wij bieden je de mogelijkheden, maar je bepaalt natuurlijk zelf of je er iets mee doet. 

Vitaal ben je als je ook lekker in je vel zit.

Vier vitaliteits-pijlers  

Vitaliteit betekent niet alleen dat je lichamelijk gezond bent. We willen ook dat je gewoon lekker in je vel zit. In vaktermen heet onze kijk op vitaliteit “Holistisch”. Dit zijn onze vier aandachtspunten: Gezondheid, Balans tussen werk-privé, Ontwikkeling en Motivatie. 

Gezondheid 

Gezondheid is een breed begrip. Als wij het over gezondheid hebben, bedoelen we het dit: wij willen dat jij en je collega’s fysiek, psychisch en sociaal in staat zijn hun werk te doen. Hoe beter jullie dat kunnen, hoe gezonder jullie zijn. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Gezondheid heb je niet. Dat voel je. En als je gezond bent, voel je je goed.  Natuurlijk is iedereen wel eens ziek. Maar wij willen er vooral voor zorgen dat onze mensen gezond zijn en blijven. Daar doen we veel aan. Een mooi voorbeeld is de werkgroep Veilig Gedrag.  

Veiligheid is een belangrijke basis voor gezondheid. Want een ongeval zorgt niet alleen voor verwondingen, blessures of erger, maar ook voor stress. En dat willen we altijd en overal voorkomen. Daarom besteden we er veel aandacht aan. We checken regelmatig op risico’s en we evalueren procedures. We steken tijd en geld in technische aanpassingen en veranderingen in de organisatie die ons werk nog veiliger maken. Er is een speciale werkgroep Veilig Gedrag die continu alle mensen in distributiecentra bewust maakt van eventuele risico’s. 

Gezondheid heb je niet. Dat voel je!

Ontwikkeling

Je werkt lekkerder en je voelt je beter als je kunt groeien als mens en als professional. Wij helpen je om je werk zo gezond, veilig en productief mogelijk te doen. Door je te leren wat je moet weten en kunnen. We zorgen dat je krijgt wat je nodig hebt om aan je toekomst te werken. Samen met jou kijken we regelmatig naar je mogelijkheden en wensen. We bieden trainingen en een online leer-platform: “Watsontalent”; een makkelijke manier waarmee iedereen kan leren.    

We hebben een programma voor jonge talenten en we bieden een MBO-opleiding aan. Het programma helpt jongeren om carrière te maken in onze branche. De MBO-opleiding geeft iedereen de kans om een landelijk erkend diploma detailhandel te halen. Ook als je professioneel drogist wilt worden, krijg je bij ons alle ruimte. Wij helpen onze (assistent) winkelmanagers het vakdiploma drogisterij te halen. 92% van die managers hebben dat diploma inmiddels al. 

Ontwikkel jezelf. En pak je kansen.

Balans werk & privé 

Werk en privé lopen tegenwoordig steeds meer door elkaar. Het combineren van een gezin, een druk privéleven en mantelzorgtaken kan nogal een uitdaging zijn. Wij helpen je continu hier de balans in te vinden. We bieden mentoring, e-learnings en de mogelijkheid om hybride te werken, als dat kan.

  

Wij helpen je de balans te vinden tussen werk en privé.

Motivatie

Als je gemotiveerd bent en je betrokken voelt, zet je je meer in. Dat begint natuurlijk bij een leuke baan. Met boeiend werk en uitdagende projecten. Maar wij bieden meer. Zoals bijvoorbeeld inspiratiesessies, loopbaanscans en boeiende gastcolleges.