Het verhaal van Karan

Adviseur Operational Development

A.S. Watson is een groot bedrijf, maar blijft altijd Down to Earth

Karan Pawa werkt als Adviseur Operational Development op de afdeling Sales Operations & Excellence. Deze afdeling bestaat uit Operational Support en Operational Development. Hij werkt aan de Development-tak en zorgt ervoor dat de werkprocessen in de winkel worden verbeterd. Karan werkt al 12,5 jaar bij onze organisatie en is een voorbeeld van hoe je bij A.S. Watson kunt doorgroeien.

Begonnen als vulploegmedewerker bij Kruidvat

In 2009 ben ik als vulploegmedewerker gestart bij Kruidvat Rotterdam Zuidplein. Mijn beste vriend werkte ook als vulploegmedewerker en er was zelfs een tijd dat ongeveer 10 schoolvrienden samen werkten in het filiaal. Uiteindelijk ben ik doorgegroeid naar Assistent Filiaalmanager. In 2015 ben ik gevraagd om te helpen met een project op het hoofdkantoor en via dit project doorgegroeid. Ik startte als medewerker Operational Development en in 2019 werd ik Adviseur Operational Development.

Uitdagende projecten

Toen ik startte in mijn nieuwe rol op kantoor in Renswoude, draaide ik mee in de projecten van HRM2.0, dat is een planningtool voor onze filialen, en Watsonline. Dit waren écht IT-gerelateerde projecten. Maar ik heb ook deelgenomen aan het project Health. In dit project hebben wij binnen één jaar alle filialen voorzien van een groen eiland met alle Health-artikelen. Dit was heel uitdagend, omdat de gehele verbouwing door de filiaalteams werd uitgevoerd. 

Afdeling Sales Operations & Excellence

Als Adviseur Operational Development zorgen we voor de optimalisatie van de werkprocessen in de winkel. Dit doen wij door de huidige processen te analyseren en deze voor de toekomst te versimpelen. Daarnaast kijken we ook naar de innovaties binnen onze markt en proberen wij deze toe te passen op onze winkelformules. Dit doen wij natuurlijk niet alleen, maar samen met alle afdelingen in Renswoude. Wij geloven dat met een goede samenwerking wij tot het beste resultaat kunnen komen.

Dynamiek en samenwerken

Werken bij A.S. Watson is dynamisch. Geen dag is hetzelfde. Dagelijks zijn wij bezig met verbeteren van de processen in onze filialen. Sinds ik op het hoofdkantoor zit, hebben we verschillende nieuwe applicaties in de filialen gebracht. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe handheldterminal en de zelfscankassa’s. Daarnaast zijn wij ook bezig met nieuwe thema’s, zoals #LEF. Ook vind ik dat de kracht van A.S. Watson samenwerken is. Samenwerking tussen kantoor en filialen, samenwerking tussen het distributiecentrum in Heteren en filialen, samenwerking van afdelingen onderling… A.S. Watson is een echt no-nonsense bedrijf.  


Karan is 34 jaar oud en woont samen met zijn vrouw en dochter (3 jaar) in Vianen. Inmiddels woont hij alweer ruim 23 jaar in Nederland. Hij is opgegroeid in Vlaardingen en heeft zijn middelbare school en hogeschool afgerond in Rotterdam. Karan houdt van de sport cricket en doet dit al vanaf zijn 15de. Daarnaast vindt hij het ook leuk om samen met zijn vrouw en dochter verschillende reizen te maken.

Ook werken bij Winkelmanagement?

Lees het volgende verhaal!