Het verhaal van Leendert

CSR Manager

A.S. Watson en ik blijken een hele goede match te zijn

Jezelf elke dag goed, gezond en mooi kunnen voelen, daar maken we ons bij A.S. Watson Benelux dag in dag uit hard voor. We staan voor duurzame groei en lange termijn waarde creatie en voeren onze bedrijfsvoering met respect voor mens, dier en milieu. Als CSR Manager zet onze collega Leendert zich hier iedere dag met veel passie voor in.

Duurzaamheid is een mindset!

De duurzaamheids functie heeft in onze organisatie een plek gekregen binnen onze HR afdeling, maar wordt organisatie breed uitgedragen. Duurzaamheid is een mindset, geen project. Binnen A.S. Watson is duurzaamheid ingericht in 4 pijlers (onze consument, onze collega’s, onze planeet en onze samenleving). Binnen deze pijlers zijn bijna alle onderdelen in ons bedrijf betrokken; de winkels, het distributiecentrum, inkoop, HR, marketing, etc. Daardoor werk ik met ontzettend veel collega’s, met veel plezier samen om de duurzamere stappen te kunnen zetten waar wij naar streven.

Het leukste is om collega’s te enthousiasmeren duurzame stappen te zetten

Bij A.S. Watson werk ik inmiddels 3 jaar als manager CSR. Ik werd op de vacature gewezen door iemand die A.S. Watson goed kent. Zij was er van overtuigd dat A.S. Watson opzoek was naar iemand zoals ik en dat ik het erg naar mijn zin zou hebben bij een organisatie als A.S. Watson. En dat bleek inderdaad een hele goede match! Het leukste daaraan is het enthousiasme van collega’s om binnen hun vak samen duurzamere stappen te zetten. En helemaal als duidelijk wordt welke mooie impact wij met meer dan 1.000 winkels al hebben met een ogenschijnlijke kleine stap, zoals LED-verlichting in de winkel, gebruik van duurzame elektriciteit, alleen nog maar duurzame palmolie in onze eigenmerk producten en dat steeds meer plastic verpakkingen van eigenmerk producten van gerecycled plastic zijn.

Energie, positieve impact en een goede sfeer!

De energie die bij collega’s loskomt om de duurzame stappen zo groot mogelijk te maken, heeft me echt verrast. Hierbij zie je heel mooi hoe wij de kracht van de massa inzetten om samen een grote positieve impact te creëren. Samen met de goede sfeer maakt dit het fantastisch om voor A.S. Watson te werken.

Leendert is 39 jaar en woont samen met zijn vrouw en 2 kinderen in Den Haag. In zijn vrije tijd fotografeert hij graag, voornamelijk wildlife en landschappen. Dat heeft hem al op aardig wat mooie plekjes op de wereld gebracht. Ook vind Leendert het leuk om vogels te kijken en door de natuur te struinen. Heerlijk voor de rust en reflectie op het dagdagelijkse. Hij is blij dat wij als A.S. Watson een steeds positievere impact op de wereld hebben en dat hij daar vanuit zijn functie gericht mee kan helpen.

In gesprek met Leendert

Wil je meer weten over hoe wij bij A.S. Watson Benelux impact maken met duurzaamheid en de initiatieven die zijn opgestart om onze afdruk te verkleinen? Bekijk dan het gesprek tussen onze collega Mireille en Leendert!

Ook werken bij HR/Legal/Facilities?

Lees het volgende verhaal!

“Ik wist dat ik binnen de HR-wereld stappen wilde maken en uiteindelijk HR Business Partner wilde worden”

Utku, HR Business Partner