Het verhaal van Sander

Database Administrator

Iedere dag een nieuwe voorstelling, het is altijd weer spannend!

Met ruim 15.000 winkels verzamelen we ontzettend veel data bij A.S. Watson. Onze databases draaien daarom op volle toeren en het is belangrijk dat deze goed worden onderhouden. Dit keer het verhaal van Sander, Database Administrator bij A.S. Watson Group IT.

Database Virtuoos

Bij A.S. Watson Group IT werk ik hard om de Oracle databases die wij in gebruik hebben, optimaal te beheren. Dat is best een diverse baan. Je moet daarbij denken aan backups, restores, statistieken, performance, migraties, upgrades, integriteit en data schoning. Inmiddels beheren we honderden databases; een hele klus die we samen moeten klaren. Ik werk binnen het team van vijf top DBA'ers (Data Base Administrators) dat door onze teamleider Ewoud in goede banen geleid wordt.

Werken bij A.S. Watson Group IT is altijd dynamisch

Het leuke aan mijn werk is dat het draait om de meest uiteenlopende database opties en configuraties. Technisch gezien een enorm scala aan mogelijkheden. Daarnaast hebben de DBA collega's allemaal zo hun specifieke kwaliteiten waardoor je veel van elkaar kunt leren. Tel daarbij de dynamiek van softwareontwikkeling én de snelheid om bij te blijven met de nieuwste releases op en je zal je geen seconde vervelen.

De tijd vliegt!

Sinds april dit jaar ben ik zes jaar in dienst. Dat had ik van te voren nooit gedacht! Het kantoor, zowel in Renswoude als in Utrecht Leidsche Rijn is mooi, functioneel en heerlijk om te werken. Al werken we nu natuurlijk veel vanuit huis. Wat betreft concentratie, reistijd en energielevels werkt het voor mij heel goed. Het zorgt voor minder files en het is beter voor het milieu als we af en toe thuiswerken. Maar ook als we op kantoor werken vind ik het heerlijk om de 17 kilometer van huis naar kantoor met de fiets af te leggen!

Group IT Muziek

Ik werk met veel plezier als DBA’er bij A.S. Watson Group IT, maar van huis uit ben ik professioneel cellist. Ik speel sinds mijn achtste iedere dag en treed regelmatig op. Ook speel ik in onze eigen Group IT-band! De muzikale collega’s binnen Group IT hebben onlangs samen zelfs een heuse videoclip op het nummer ‘All Together Now’ opgenomen, om de collega’s binnen A.S. Watson een hart onder de riem te steken.

Sander woont in de oude binnenstad van Amersfoort, samen met zijn vrouw en jongste dochter. Zijn andere twee dochters wonen op zichzelf. Word jij de nieuwe collega van Sander? Bekijk hieronder de vacatures!

Ook werken bij ICT, Data & Analytics?

Lees het volgende verhaal!