Het verhaal van Dieke

Jr. Campagne Manager

Het is een dynamisch bedrijf en geen dag is hetzelfde

Maak kennis met onze collega Dieke! Zij werkte op de afdeling Customer Services en was Teammanager van het Webcare- en Chatbotsteam (Team Digital). Inmiddels heeft zij de overstap naar het Marketingteam gemaakt en werkt zij als Jr. Campagne Manager voor Kruidvat.

Van Webcare naar Marketing

Via via ben ik acht jaar geleden getipt over een vacature bij A.S. Watson Benelux en ben ik gestart in de functie van Medewerker Webcare. Het Webcareteam bestond destijds uit twee personen, dat kun je je nu niet meer voorstellen! Na twee jaar contentbeheer voor de klantenservicepagina’s op te hebben gepakt en het Webcareteam opgestart te hebben, heb ik mij gericht op het facilitaire gedeelte van Customer Services. Hierbij moet je o.a. denken aan het maken van de personeelsplanning van de hele afdeling, analyses en rapportages. Deze laatste twee taken bleken niet mijn ding te zijn, dus ik heb toen aan de bel getrokken bij mijn manager. Hij heeft mij toen de kans gegeven om Team Digital aan te gaan sturen en dat heb ik daarna 4,5 jaar gedaan. In die tijd is het team gegroeid van vijf naar twaalf medewerkers, een te gekke ontwikkeling en een leuke en leerzame tijd!

Om mijzelf verder te ontwikkelen op het gebied van Marketing & Communicatie, heb ik in september 2021 de overstap naar het Marketingteam gemaakt. Daar werk ik nu met veel plezier in de rol van Jr. Campagne Manager. Ik richt mij in deze functie op de conceptontwikkeling en -uitwerking van diverse Kruidvat-marketingcampagnes. Alle communicatie-uitingen voor de klant moeten zowel online als offline geïntegreerd zijn.

Marketing & Communicatie

Ik heb een Marketing & Communicatie-achtergrond en heb mij tijdens mijn studie vooral gericht op het organiseren van evenementen en televisie- en theaterproducties. Nu denk je vast, dat is heel iets anders dan de rol als Teammanager? Dat klopt, maar deze functie had ook veel raakvlakken met mijn studie. Regelen, organiseren en schrijven is wat ik graag doe en dat kwam in deze functie veel naar voren. Daarnaast had ik veel contact met de afdelingen Marketing, PR en eCommerce om ervoor te zorgen dat we de juiste communicatie op alle social mediakanalen aanhielden.

Team Digital: dit is wat zij doen

Het Webcareteam, bestaande uit acht medewerkers, zorgt ervoor dat alle berichten die op Facebook en Twitter bij Kruidvat, Trekpleister en ICI PARIS XL binnenkomen, worden gecheckt en dat vragen worden beantwoord. Wordt één van onze formules of directieleden ergens genoemd, dan zien zij dat ook. Eigenlijk zijn zij dus de ogen van het web voor de organisatie. Ook pakken zij de Watsonline-mails van medewerkers op en zorgen ze ervoor dat alle klantenservicepagina’s up-to-date blijven.

Twee jaar geleden zijn er twee medewerkers voor de implementatie van de chatbots aan het team toegevoegd. Deze ontwikkeling was erg tof! In 1,5 jaar tijd zijn er zeven chatbots gebouwd: Kiki (Kruidvat), Tess (Trekpleister) en Mila (ICI PARIS XL). Kiki en Mila spreken naast Nederlands vloeiend Frans en staan dus ook klaar voor onze Waalse klanten. De chatbots worden continu geüpdatet en getraind. Neem vooral eens een kijkje op onze klantenservicepagina’s om de chatbots te bekijken!

Naast Team Digital zijn er binnen Customer Services twee andere operationele teams: Team Health & Beauty en Team ICI PARIS XL. Zij zorgen ervoor dat alle binnengekomen vragen via telefoon, chat en e-mail worden beantwoord.

Mijn leukste momenten bij A.S. Watson Benelux

Het leukste wat ik heb mogen doen, is het organiseren van het Webcare/ Customer Services-gedeelte van de ‘Lang-leve-de-klantdag’ (en het organiseren van de personeelsuitjes…😉). Zoals eerder aangegeven, ben ik gek op het regelen en organiseren van dingen. Voor dit event heb ik een film van onze afdeling gemaakt en op de dag zelf de presentaties verzorgd. Dit soort dingen vind ik superleuk om te doen en daar kan ik mijn creativiteit in kwijt. Er zijn al veel filmpjes gemaakt de afgelopen jaren… :-)


Dieke is 30 jaar en werkt al ruim acht jaar bij A.S. Watson Benelux. Ze werkt fulltime, maar heeft naast haar werk ook genoeg leuke hobby’s. Zo gaat ze in het weekend er graag op uit: afspreken met vrienden, wandelen, borrelen, uit eten, stedentrips… Dansen is sinds jongs af aan een hobby van haar. Naast haar werk bij A.S. Watson Benelux geeft Dieke Zumbalessen en vindt ze het leuk om Cubaanse salsa te dansen. Haar tip: houd je van dansen? Neem dan een paar salsalessen en bezoek eens (zodra het weer kan…) een Cubaans salsafeest. De sfeer is daar ge-wel-dig!

Ook werken bij Marketing & Communicatie?

Lees het volgende verhaal!