Het verhaal van Thomas

Inkoper Health & Beauty

Het leuke aan werken bij A.S. Watson is dat er écht heel veel mogelijk is

Geswitcht van marketing naar inkoop heeft onze collega Thomas een interessante carrièremove gemaakt bij A.S. Watson Benelux. Zijn liefde voor retail en het nadenken over promoties, actiekoppen en prijselasticiteit kan hij allemaal kwijt in zijn functie als inkoper Health & Beauty. Lees mee hoe Thomas zijn switch heeft ervaren.

De stap naar een groot dynamisch retail-bedrijf

Dankbaar ben ik, dat ik  in contact kwam met een recruiter van A.S. Watson. Ik was toe aan een stap naar een groot dynamisch retail-bedrijf. In de eerste 3 jaar na het afstuderen heb ik gewerkt als adviseur op diverse data-gedreven projecten. Hierbij heb ik uiteenlopende bedrijven van binnen gezien. Genoeg ervaring dus om te concluderen dat ik heel graag weer in retail wilde werken. Bovendien had meer dan 10 jaar C1000 supermarktervaring de liefde voor retail behoorlijk aangewakkerd.

Van marketing naar inkoop

Na twee jaar als CRM marketeer projectmatig gewerkt te hebben samen met inkopers was de behoefte om op de plek van die inkoper te zitten behoorlijk gegroeid. In de C1000 vond ik het geweldig om na te denken over actiekoppen, promoties, schappenplannen prijselasticiteit. En wat blijkt? Dit kan ik allemaal kwijt in de rol van inkoper health & beauty.

Gesteund worden door de organisatie

A.S. Watson ondersteunde mijn verlangen om te switchen van marketing naar inkoop. Om mij te helpen om erachter te komen of dit zou matchen mocht ik een uitgebreid assessment doen. En dat pakte goed uit. Voor zowel A.S. Watson als voor mij werd bevestigd dat dit best wel eens zou kunnen werken. Inmiddels ben ik verantwoordelijk voor de categorie dameshygiëne en daarnaast drinks, zo’n beetje alles wat je kunt drinken bij Kruidvat en Trekpleister koop ik in. Een behoorlijke verantwoordelijkheid waarbij ik gelukkig kan rekenen op Marieke, mijn inkoopassistent.

Ondernemen doe je bij A.S. Watson

Ook in deze rol merk je dat je bij A.S. Watson echt kunt ondernemen. Onder de noemer ‘verrassend’ is er veel ruimte om onze klant blij te maken met een uniek aanbod. Aanbod dat natuurlijk altijd voordelig moet zijn! Zo word ik regelmatig verrast met ongekend grote successen op artikelen waar we dat van te voren niet hadden verwacht. Wat denk je van koffiemelk bij Kruidvat. Ja echt, en veel ook! Dat is het leuke bij A.S. Watson. Er kan écht heel veel.

Thomas is 32 jaar en woont samen met zijn vrouw in De Meern (Utrecht). Hij heeft geen kinderen, maar wel een kat. Die krijgt veel aandacht 😉. Naast zijn dynamische werk bij A.S. Watson heeft Thomas ook een actief privéleven. Hij houdt van tennissen, wielrennen, gaat graag naar de sportschool en is niet vies van een lange wandeling. Thomas is gek van auto’s én spijkerbroeken (hij heeft er 35!). Ook probeert hij al een tijd gitaar te spelen (maar dit lukt nog niet heel goed). Daarnaast lust hij graag een wijntje, houdt hij van lekker eten en koken en maakt hij zijn eigen limoncello.

Ook werken bij Inkoop?

  • Geen vacatures beschikbaar

Lees het volgende verhaal!